Torny denkt dat vrouwelijke coach in het mannenvoetbal goed kan

4 december 2020, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jessica Torny is de vierde Nederlandse vrouw ooit die is geslaagd voor de UEFA Pro opleiding en mag dus aan het werk in het betaalde voetbal. Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman gingen de 62-voudig international van de OranjeLeeuwinnen voor. Torny droomt van een dienstverband bij de mannen. "Zeg nooit, nooit. We zullen zien wat de toekomst brengt."

Dat vertelt ze op de site van de KNVB. "Ik wil als trainer-coach het hoogst haalbare bereiken", stelt Torny. "Daarom ben ik de opleiding gaan doen. De selectie was pittig, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. UEFA Pro heeft me niet zo zeer nieuwe dingen geleerd, maar wel veel bewuster gemaakt. Niet alleen als coach, ook als mens. Dat je nog concreter moet zijn. Nog scherper bent op de structuur en details."

Torny deed in haar opleiding ook ervaring op bij de mannen en denkt dat een vrouwelijke trainer best een optie is in de toekomst. "Als vrouw tussen de mannen, dat speelt helemaal niet bij deze generatie. Die is open-minded. Het gaat om kwaliteit. Als je niks te zeggen hebt, prikken ze daar zo doorheen", denkt Torny, die wel pas de vierde vrouw is met het trainersdiploma.

Lees ook: Onder meer Hofland

"Het vrouwenvoetbal komt van ver. De vrouwen van mijn generatie en daarvoor moesten veel eerder kiezen tussen voetbal en een maatschappelijke carrière. En die keuze was snel gemaakt omdat je met voetbal niks kon verdienen. De mogelijkheden zijn er en ik denk dat er nu een generatie aankomt die hier na hun voetbalcarrière optimaal gebruik van zal maken", verwacht Torny.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen