Jansen blij met komst De Jong en kijkt uit naar PSV-thuis

4 december 2020, 20:15

Johnny Jansen is dolblij met de komst van Siem de Jong. De trainer van sc Heerenveen ziet in de middenvelder annex middenvelder een grote meerwaarde voor zijn selectie. "Als hij speelt, zal hij een verlengstuk van je zijn. Een type-Schaars? Daar zou ik heel enthousiast van worden."

Dat vertelt hij op de clubsite over de kersverse aanwinst. "Ik ben hartstikke blij met Siem. Hij heeft altijd op een heel hoog niveau gespeeld en gepresteerd. We hebben eerder al contact gehad en dan merk je: die heeft kennis van het spel", stelt Jansen, die de aanwinst tegen PSV dit weekend nog niet kan inzetten. Toch vertrouwt de oefenmeester op het goede verleden tegen de Eindhovenaren.

Lees ookHeerenveen presenteert 'absolute buitenkans' De Jong

"Wij moeten zorgen dat onze kwaliteiten tegen PSV goed uit de verf komen. Het moet een wedstrijd worden. Dat is wat je wilt. Maar het wordt lastig zat tegen deze topploeg. Het is dan ook een optie om het iets anders neer te zetten", zei Jansen over de tactiek van de Friezen. Ook heeft hij veel respect voor PSV. "Ze spelen heel aanvallend en durven te voetballen. Ook onder druk. Ze spelen met de links- en rechtsback hoog op en hun buitenspelers gaan vaak naar binnen. Een manier van voetballen die lastig te verdedigen is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen