De Jong koestert moeizame zege, Snoei baalt van spel bij 1-2

4 december 2020, 21:37   Bijgewerkt: 4 december 2020, 21:42

SC Cambuur-trainer Henk de Jong is dolblij met de moeizame 1-2 overwinning van zijn elftal op bezoek bij Telstar vrijdagavond. De Leeuwarders hadden veel moeite met de thuisploeg, maar wonnen wel en daar moeten de spelers volgens de coach oo van kunnen genieten. "We moeten blijven juichen voor dit soort overwinningen. Dan maar een keer wat minder mooi."

Dat zei de oefenmeester tegenover FOX Sports. "Telstar heeft een leuk voetballend team en tegen een 5-3-2-ploeg krijg je niet veel kansen", zei De Jong over het moeizame spel (1-2 winst). "Deze wedstrijd had een gelijkspel verdiend, dat zie ik ook wel. Maar wij hebben kwaliteit en zoveel scorende jongens, dat is lekker. Dit zijn echte winstpunten, ondanks dat een gelijkspel verdiend was geweest."

Snoei wil gretiger De Graafschap zien

Ook Mike Snoei, die op zijn verjaardag MVV versloeg met De Graafschap (2-3 winst), zag genoeg verbeterpunten. "We laten de tegenstander te lang in leven en nemen gas terug op 1-2", baalde hij. "Terwijl er ruimtes liggen om 1-3 te maken. Pas op 2-2 willen we ten koste van alles een extra goal maken. Dat moet je ook kunnen brengen op 1-2, maar in de eindfase hebben we gelukkig er een tandje bijgezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen