Lukkien blijft strijdbaar met FC Emmen ondanks nieuwe dreun

4 december 2020, 23:43

FC Emmen-coach Dick Lukkien baalde van de nipte nederlaag op Het Kasteel vrijdagavond, maar toonde zich vooral ook heel strijdbaar. De trainer vond dat zijn elftal met het verlies te weinig kreeg en houdt vertrouwen ondanks de laatste plaats in de Eredivisie, met een wedstrijd meer dan de concurrentie. "We blijven hard werken om onderin weg te komen en natuurlijk leeft de Emmen-supporter mee. We blijven voor hen alles geven."

Dat zei de coach tegenover FOX Sports na opnieuw een tegenvaller. "Ik sta hier met een slecht gevoel, we hadden ons hier allemaal meer van voorgesteld", erkende Lukkien, die sprak over een gelijkwaardige wedstrijd. "Maar we verliezen. Het eerste deel van de opbouw was goed, maar we kwamen te weinig tot kansen. Maar dat gold voor Sparta ook. Of het dan past in onze fase waarin we zitten dat we verliezen? Ja, misschien wel. Dat is nou eenmaal zo, maar we moeten geen zelfmedelijden hebben."

De coach stipte namelijk ook aan wat zijn ploeg beter kan en moet doen. "Ik verwacht veel meer diepte in ons spel, ook al hebben we daar de spelers niet echt voor. Er zijn meer diepte loopacties nodig om een hechte defensie te breken. Ook is er meer discipline nodig in het positiespel", oordeelde Lukkien, die wel vond dat zijn elftal eigenlijk een punt had verdiend.

De Leeuw: geven goal weg, niet normaal

Tot die conclusie kwam aanvoerder Michael de Leeuw ook direct na de verloren wedstrijd. "De eerste helft speelden we aardig, maar we geven weer een goal weg, dat is niet normaal", zei hij over de openingstreffer van Deroy Duarte, die uit de lucht kwam vallen. "We hadden weinig kansen, wel mogelijkheden tot kansen, maar de eindpass was niet goed genoeg. Maar we waren minimaal gelijkwaardig aan Sparta Rotterdam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen