Dest zei nee tegen Bayern: "Barça mijn droomclub"

5 december 2020, 09:15   Bijgewerkt: 5 december 2020, 10:43

Sergino Dest koos deze zomer voor een overstap van Ajax naar FC Barcelona, een transfer die tot dusverre een schot in de roos is gebleken. De twintigjarige Amerikaan is regelmatig basisspeler in de formatie van Ronald Koeman en maakt tijdens zijn speelminuten indruk. Dest geldt met zijn relatief lage transfersom van twintig miljoen euro nu al als een van de beste aankopen van de laatste jaren.

Toch was de kans ook groot dat Dest momenteel niet het shirt van FC Barcelona had gedragen. Ook Bayern München had namelijk zijn zinnen gezet op Dest, maar de Duitse topclub greep uiteindelijk mis. "Ik moest kiezen tussen de twee clubs, dat was niet makkelijk", vertelt Dest aan AP. "Maar Barça is de club van mijn dromen. Ik zag veel mogelijkheden omdat er versterkingen werden gehaald. Bovendien hadden ze een goed plan met me."

Dest speelt inmiddels bij de Blaugranas alsof hij al jaren over de flanken dendert. "Ik was inderdaad niet zenuwachtig", blikt de ex-Ajacied terug op zijn eerste optredens. "Ik was gewoon klaar om te spelen. Als ik nerveus zou zijn, zou ik niet naar FC Barcelona moeten komen. Voor mij is dit het moment om te laten zien wat ik heb, mijn best te doen en het team te helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen