BREAKING: 'AZ ontslaat Arne Slot vanwege Feyenoord-gerucht'

5 december 2020, 10:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is bij AZ per direct op non-actief gesteld. De 42-jarige oefenmeester is volgens diverse media in gesprek met Feyenoord over een transfer. Daar zijn de Alkmaarders niet blij mee, waardoor Slot komend weekend tegen FC Groningen niet meer op de bank zit.

Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Vrijdagmiddag werd bekend dat Slot bij Feyenoord de droomkandidaat is om de volgend jaar vertrekkende Dick Advocaat op te volgen. Het AD meldde gisteren dat beide partijen in verregaande onderhandelingen waren. AZ heeft besloten de ontwikkelingen niet af te wachten en Slot per direct op straat te zetten. AZ heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd, maar is volgens de media verbolgen dat de coach in het geheim aan het onderhandelen is geslagen.

Slot debuteerde begin vorig seizoen als hoofdtrainer bij AZ en hielp zijn ploeg meteen naar de koppositie. Met nog negen speelronden te gaan leken de Alkmaarders samen met Ajax op weg naar een felle eindstrijd om de landstitel, maar door het coronavirus werd het seizoen afgebroken. Dit jaar begon Slot met vijf remises op rij, maar is hij inmiddels al vier Eredivisie-duels zonder puntenverlies.

De timing is voor AZ natuurlijk zeer ongelukkig, omdat de ploeg donderdag in de Europa League een cruciale wedstrijd speelt tegen Rijeka. Bij winst op de Kroaten slaagt AZ erin om de volgende ronde te halen en dus overwintering voor elkaar te boksen. Dat zal dus echter moeten gebeuren zonder Slot. Hij werkte bij AZ overigens samen met assistenten Marino Pusic en Pascal Jansen. Wat er met hen gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen