'PSG wil Messi binnenhalen na aandringen Neymar'

5 december 2020, 11:10

Opnieuw een extra hoofdstuk in het transferdagboek van Lionel Messi. De 33-jarige Argentijn wilde eigenlijk afgelopen zomer al vertrekken bij FC Barcelona, maar kwam door zijn hoge afkoopsom uiteindelijk niet weg. In de winterstop wil Paris Saint-Germain de superster naar de Ligue 1 halen. Eerder al gaf Neymar aan graag met zijn oude ploeggenoot te worden herenigd.

De Braziliaan gaf deze week al aan graag weer met Messi te willen samenspelen, nadat ze al een uiterst succesvolle periode kenden bij FC Barcelona. Volgens ESPN heeft Neymar bij technisch directeur Leonardo zelfs een verzoek gedaan een hengeltje uit te gooien bij de Argentijn. Vanaf januari zijn andere clubs vrij om te onderhandelen met de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or.

Volgens het medium is echter vooral het hoge salaris van Messi een probleem. In Camp Nou strijkt de Argentijn liefst zestig miljoen euro per jaar op. Neymar, de best betaalde speler in Parijs, strijkt 'slechts' 36 miljoen euro op. Kylian Mbappé verdient jaarlijks een slordige twintig miljoen. Neymar en Messi beleefden samen twee uiterst succesvolle seizoenen. De twee aanvallers mochten onder meer drie Spaanse landstitels, twee Copa Del Rey-eindzeges en een gewonnen Champions League vieren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen