Slot verlaat AZ als best presterende coach in de clubgeschiedenis

5 december 2020, 12:03

Arne Slot is bij AZ vertrokken als de best presterende coach uit de clubhistorie ooit. In elk geval wat overwinningspunten betreft. Met 2,11 punt gemiddeld per wedstrijd is er geen trainer die het zo goed deed als de weggestuurde oefenmeester. Hij laat Georg Kessler (1978-1982) nipt achter zich: die kwam tot 2,10 punt gemiddeld per wedstrijd.

Dat blijkt uit berekeningen van Opta Sports en GracenoteNetherlands. Geen enkele andere trainer met een vaste aanstelling in Alkmaar presteerde – teruggerekend naar het driepuntensysteem - beter met de Eredivisieclub. Ook het winstpercentage (65%) is hoger dan ooit tevoren, van coaches met minimaal drie wedstrijden onder zijn hoede. Slot won 22 keer, speelde zevenmaal gelijk en er waren slechts vijf nederlagen onder zijn hoede in de Eredivisie.

Prijzen pakte AZ overigens niet onder de leiding van Slot: vorig seizoen werd de Eredivisie stopgezet toen het gelijkstond met Ajax en werd het in de KNVB Beker en Europa League voortijdig uitgeschakeld. Door een mindere start is titelperspectief momenteel ver weg voor AZ, maar Europese overwintering heeft het nog altijd in eigen hand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen