Elfde goal Calvert-Lewin biedt geen soelaas voor Everton

5 december 2020, 16:01

Dominic Calvert-Lewin is zaterdag weer doeltreffend geweest voor Everton. De Engels international scoorde op Turf Moor tegen Burnley de gelijkmaker, maar dat was niet genoeg voor de winst. Everton verspeelde zodoende dure punten: 1-1.

Bij Burnley loopt het dit seizoen niet goed. De ploeg staat voorlaatste en pakte voor vandaag pas vijf punten uit tien duels. Vorige week kreeg het team van Sean Dyche nog een 5-0 oorwassing bij Manchester City. Vandaag lukte het wel om een punt te pakken tegen Everton, dat na een geweldige start inmiddels zevende staat in de Premier League. Al na drie minuten was het prijs voor de thuisploeg, dat via Robbie Brady op 1-0 kwam. De Ier schoot laag raak. Op slag van rust maakte Calvert-Lewin gelijk en dat was een opsteker voor Everton. Hij maakte alweer zijn elfde van het seizoen en is daarmee geweldig op schot.

Verwacht werd natuurlik dat Everton in de tweede helft de lijn zou doortrekken, maar dat lukte niet. Zodoende was er weer puntenverlies voor de blauwen uit Liverpool, die bovendien sinds de eerste speelronde de nul niet meer wisten te houden.