Dortmund wint niet, Weghorst scoort en speelt gelijk

5 december 2020, 17:36   Bijgewerkt: 5 december 2020, 17:44

Voor de tweede keer op rij heeft Borussia Dortmund naast de overwinning gegrepen in de Bundesliga. De topclub bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt. Ondertussen trof Wout Weghorst weer doel bij VfL Wolfsburg.

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1-1

Zonder Erling Haaland slaagde Dortmund er zaterdag niet in om te winnen bij Frankfurt. Al na negen minuten was het prijs voor de thuisclub, omdat het via Daichi Kamada op voorsprong kwam. Hij schoof raak na een prima pass van Martin Hinteregger. Donkere wolken pakten zich dus wederom samen voor Dortmund. In de tweede helft kwam de zestienjarige Youssoufa Moukoko in het veld om een opening te forceren. Die kwam er in de tweede helft uiteindelijk. Giovanni Reyna maakte er op aangeven van Jadon Sancho namelijk 1-1 van. Verder dan dat kwam Dortmund echter niet tegen Frankfurt, waar Bas Dost invaller was. Dortmund staat vierde, met vier punten achterstand op koploper Bayern München dat vanavond in actie komt. De leiders spelen tegen RB Leipzig, waar Justin Kluivert in de basis staat.

FC Köln - VfL Wolfsburg 2-2

Subtopper VfL Wolfsburg is er niet in geslaagd om te winnen bij 1. FC Köln. De thuisploeg brak in de eerste helft de ban via Jan Thielmann. Lang stond de 1-0 niet op de borden, want de laagvlieger zag Wolfsburg na tien minuten alweer langszij komen. Maximilian Arnold benutte een vrije trap en hielp zijn ploeg terug in de wedstrijd. Elvis Rexhbecaj Ondrej Duda was daarna de man die Köln, waar Kingsley Ehizibue basisspeler was, weer op voorsprong zette. Wederom hield de thuisploeg dat niet vast. Weghorst werkte in de tweede helft namelijk de bal in het doel en maakte alweer zijn vijfde goal in de laatste vier duels. Meer zat er echter niet voor voor Wolfsburg en Weghorst. Wolfsburg staat op de vijfde plaats in de Bundesliga.

Overige uitslagen:

SC Freiburg - Gladbach 2-2

Arminia Bielefeld - FSV Mainz 05 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen