RKC klimt naar boven en boekt moeizame zege op tiental VVV

5 december 2020, 18:38

RKC Waalwijk heeft zaterdag in eigen huis een moeizame 3-2 overwinning geboekt op VVV Venlo. Na een uur spelen kwam VVV met een man minder te staan en vlak voor tijd was Lennerd Daneels de gevierde man voor de thuisploeg. RKC klimt hierdoor naar de negende plek op de ranglijst.

RKC trapte zaterdag in Waalwijk af met dezelfde elf spelers als vorige week. VVV reisde af naar Waalwijk zonder keeper Thorsten Kirschbaum, hij zit in thuisquarantaine. Zijn vervanger Delano van Crooy kreeg na zeven minuten voor het eerst wat te doen. Middenvelder Anas Tahiri stoomde op, maar kwam niet verder dan een slap schot in de handen van Van Crooy.

De thuisploeg, die een stuk feller begon, kwam na een kleine twintig minuten bijna op voorsprong via linksback Paul Quasten. Hij wilde een voorzet geven, maar schoot hierbij bijna raak. De bal zeilde via de lat over. Tien minuten later was het alsnog raak: nadat Vurnon Anita de bal veroverde op het middenveld en Tahiri inspeelde, vond die laatste Finn Stokkers. De spits twijfelde geen seconde en schoot de bal simpel langs Van Crooy.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor RKC, totdat de bal vijf minuten later op de stip ging. Paul Quasten maakte in zijn eigen strafschopgebied hands nadat Tobias Pachonik voor wilde geven. Dit was een simpel karwei voor spits Giorgios Giakoumakis die door het midden raak schoot en zo zijn tiende van het seizoen maakte.

Nadat RKC weer beter begon in de tweede helft, was het opnieuw VVV dat tien minuten later tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Na een goede voorzet van Steffen Schäfer kopte Vito van Crooy de bal diagonaal langs Kostas Lamprou. Ondanks de voorsprong leek VVV alles weg te geven toen verdediger Roy Gelmi vijf minuten later met een domme overtreding zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. Met nog meer dan een halfuur te spelen leek RKC alle tijd te hebben om de achterstand ongedaan te maken, maar duurde het lang voordat de gelijkmaker viel. Na grote kansen voor Stokkers en Damascan was het verdediger Ahmed Touba die van ver raak schoot, nadat de bal onderweg werd aangeraakt. Een overwinning leek er niet meer in te zitten voor RKC, totdat invaller Lennerd Daneels de bal vijf minuten voor tijd fantastisch in de bovenhoek schoot.

Zo boekte RKC een moeizame overwinning op VVV en lijkt het voorlopig uit de zorgen. Voor VVV wacht volgende week de lastige wedstrijd tegen Feyenoord en de ploeg moet dan hopen op een stunt.

Opstellingen en beoordelingen:*

RKC: Kostas Lamprou 7, Paul Quasten 5.5 (63. Thierry Lutonda 6), Ahmed Touba 7, Melle Meulensteen 6.5, Saïd Bakari 7, Richard van der Venne 7, Vurnon Anita 6.5, Anas Tahiri 6.5, Cyril Ngonge 5.5 (63. Lennerd Daneels 7), Finn Stokkers 7 ( 90. Hans Mulder -), Ola John 6.5 (73. Vitalie Damascan 6.5)

VVV-Venlo: Delano van Crooy 6, Steffen Schäfer 5.5 (92. Zinédine Machach -), Christian Kum 6, Roy Gelmi 4, Tobias Pachonik 6, Torino Hunte 5.5 (73. Guus Hupperts 5.5), Evert Linthorst 6 (73. Simon Jansen 5.5), Danny Post 6, Vito van Crooy 6, Giorgios Giakoumakis 6, Jafar Arias 6 (61. Stan van Dijck 5)

Man van de wedstrijd: Lennerd Daneels