Gisteren gemist: Ajax en Barça verliezen, eerste zege Fortuna

6 december 2020, 00:30   Bijgewerkt: 5 december 2020, 23:38

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 5 december.

Ajax lijdt richting Atalanta nederlaag tegen dapper FC Twente

In aanloop naar het cruciale Champions League-duel met Atalanta Bergamo van aankomende woensdag heeft Ajax verrassend een nederlaag geleden tegen FC Twente: 1-2. De zege was verdiend, want de beste kansen waren voor Twente. Queensy Menig nam beide goals voor zijn rekening. Dusan Tadic zorgde tussendoor vanaf de stip voor de 1-1, maar veel grote kansen kreeg Ajax daarna niet meer.

Vitesse kent rampzalige minuut en verzuimt koppositie te pakken

In een redelijke wedstrijd heeft Vitesse met 2-1 verloren in een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Jesper Drost en Mike van Duinen (strafschop) maakten de openingstreffer van Oussama Darfalou ongedaan, waardoor Vitesse heeft verzuimd om de koppositie over te nemen van Ajax. PEC Zwolle boog de wedstrijd volledig om na een rode kaart voor Idrissa Touré, die van het veld werd gestuurd na tussenkomst van de VAR.

Barça verliest door geklungel van promovendus Cadiz

Ronald Koeman kende met zijn FC Barcelona een dramatische avond tegen Cadiz. De Catalanen - die met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis speelden - hadden veruit de meeste kansen, maar verloren toch door twee klungelige tegendoelpunten. De wedstrijd eindigde in 2-1.

Effectief Fortuna boekt nipte eerste zege tegen Willem II

Fortuna Sittard heeft eindelijk haar eerste zege van het seizoen gepakt. In een vermakelijk duel waren de Limburgers enorm effectief, waardoor ze al met een 3-0 voorsprong de rust in gingen. Willem II kwam in de tweede helft nog terug tot 3-2, maar dat was niet genoeg om het feestje van de Fortunezen te verpesten.

Chelsea wint van Leeds, maar ziet Ziyech uitvallen

Door een 3-1 zege op Leeds United heeft Chelsea voor minstens een dag de koppositie van de Premier League in handen. De Londenaren kwamen op Stamford Bridge nog op achterstand, maar Kurt Zouma bezorgde Chelsea uiteindelijk de zege. Blijdschap dus bij Frank Lampard, maar hij zal zich ook zorgen maken. Hakim Ziyech viel immers uit met een hamstringblessure.

RKC klimt naar boven en boekt moeizame zege op tiental VVV

RKC Waalwijk heeft zaterdag in eigen huis een moeizame 3-2 overwinning geboekt op VVV Venlo. Na een uur spelen kwam VVV met een man minder te staan en vlak voor tijd was Lennerd Daneels de gevierde man voor de thuisploeg. RKC klimt hierdoor naar de negende plek op de ranglijst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen