Jans vanwege trieste privé-omstandigheden naar huis

6 december 2020, 09:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans kon de overwinning van FC Twente op bezoek bij Ajax (1-2) zaterdagavond om treurige reden niet vieren. De oefenmeester ging vrijwel direct na de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA richting zijn huis in Raalte, na een telefoontje van zijn vrouw. "Dat is iets privés. Het gaat niet goed met mijn schoonmoeder."

Dat vertelde de coach na de 1-2 zege op Ajax over het telefoontje dat hij nog op het veld voerde. De reden daarvan was treurig en Jans vertelde dat hij zo spoedig mogelijk in de auto terug zou rijden naar Raalte, om daar zijn schoonmoeder nog te kunnen zien. Wel gaf hij toestemming voor het uitzenden van de beelden van zijn gesprek, omdat iedereen het toch al had gezien. Even daarvoor werd de coach tegenover FOX Sports gevraagd naar de wedstrijd, die uiteraard ook werd besproken.

"Je weet van tevoren nooit dat dingen ook uitkomen", zei Jans over de woorden die hij voorafgaand aan de ontmoeting met Ajax had gezegd. "Maar ik heb genoten van de jongens. Je weet dat je Ajax niet moet laten voetballen. In de tweede helft hebben we de kansen gehad om te winnen en dat gebeurde ook. Vanaf deze plaats ook complimenten naar de hele staf van FC Twente." 

Ook voor doelpuntenmaker Queensy Menig had Jans mooie woorden over. "Hij is zoveel volwassener en professioneler dan toen ik hem bij PEC Zwolle had. Dat druk zetten wat hij nu doet, kon hij toen nog niet", loofde Jans, die ook blij was met de twee andere voorhoedespelers. "Danilo is een geweldige spits en Vaclav brengt heel veel snelheid en energie. Dat komt ook echt uit de jongens zelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen