'Arne Slot sprak afgelopen dinsdag nog met Feyenoord'

6 december 2020, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De vrijdag weggestuurde AZ-trainer Arne Slot zat afgelopen dinsdag nog om tafel met Feyenoord. De coach was in verregaande gesprekken met de Rotterdammers en had dus recent concreet contact gehad in De Kuip. Dat zorgde mede voor de exit van de oefenmeester. 

Dat vertelde Martijn Krabbedam, journalist van Voetbal International, tijdens de live talkshow van het weekblad. "Dinsdag is er voor het laatst nog een gesprek geweest tussen Slot en Feyenoord", aldus Krabbedam. "Volgens Slot was AZ op de hoogte dat hij het contract niet zou verlengen. Maar eerder bij PSV (na het vertrek van Mark van Bommel, red.) heeft AZ aangegeven dat ze er niet van houden als trainers flirten met andere clubs. En dit is een totaal ander verhaal dan toen bij PSV."

Vooral omdat Feyenoord een directe concurrent is van AZ. "Je wordt er wel voortdurend mee geconfronteerd. Ook binnen AZ zijn geheimen, ik kan me voorstellen dat je die liever binnenskamers houdt. Dus ik snap ook AZ ergens wel", zei Krabbedam. "AZ wil een volwassen top-vier club zijn en voelt zich voor het blok gezet. Het is een rigoureuze beslissing. Anderzijds: mag je als trainer met een transfervrij contract praten met andere clubs? Volgens AZ dus niet."

Lees ook: Slot reageert op zijn vertrek: "Dit is voor mij een harde klap"

Vertrek Advocaat

Verder werd Krabbedam ook gevraagd naar het vertrek van Dick Advocaat, dat niet geheel toevallig ook dinsdag naar buiten kwam – op de dag dat Slot met Feyenoord zou hebben gesproken. "Dick heeft nooit wat gehoord over zijn toekomst van de leiding. Dat irriteerde in de staf van Feyenoord, de manier waarop ze naar einde toewerkten. Dat hij zou vertrekken, was echter geen verrassing", zei Krabbedam over de keuze. Volgens hem wilde Frank Arnesen vooral de bevestiging van Advocaat dat hij zou stoppen, in plaats van dat ze hem overtuigden te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen