Harroui staat achter keuze voor Oranje en sluit Marokko niet uit

6 december 2020, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2020, 12:00

Abdou Harroui (22) heeft Nederland een tijd geleden al boven Marokko gekozen om uit te komen voor de nationale ploeg en staat nog altijd achter die keuze. De middenvelder van Sparta Rotterdam wil het EK met Jong Oranje spelen en hoopt ooit het Nederlands elftal. Maar als dat niet in beeld komt, sluit hij alsnog een gang naar Marokko niet op voorhand uit.

Dat zei hij tegenover Voetbal International tijdens de online talkshow. "Ik ben weleens benaderd door de Marokkaanse bond", vertelt de middenvelder, die aangaf dat hij voor Jong Oranje heeft gekozen en zich daar goed bij voelde. "Ik wil graag het EK spelen met Jong Oranje. En wat er later gebeurt, dat zie ik wel."

Lees ook: Harroui wijst Marokko af: "Nederland veel voor mij betekend"

Uiteindelijk zou ook Marokko een optie kunnen worden, ondanks dat hij nu voor Nederland heeft gekozen. "Maar een andere keuze is daarmee niet uitgesloten", legt hij uit. "Ik heb al eerder gezegd dat ik me goed voel bij de teams van Oranje. Ik heb hier alles gedaan, snap je? Ik heb hier op school gezeten en alles mogen doen. Dat is ook waarom ik voor Jong Oranje speel en niet voor Marokko."

Mocht hij de stap naar het Nederlands elftal op lange termijn uitblijven, dan blijft het alsnog een optie om de overstap te maken naar Marokko. Dit seizoen maakte Harroui vijf doelpunten namens Sparta Rotterdam in twaalf wedstrijden, ook gaf hij een assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen