Slechte week Feyenoord duurt voort met remise tegen Heracles

6 december 2020, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2020, 16:11

In een toch al zeer teleurstellende week is Feyenoord er zondag ook niet in geslaagd om Heracles Almelo klein te krijgen. Zowel tegen elf als tegen tien man van de gasten creëerde het amper kansen, waardoor 0-0 de einduitslag was. Sinan Bakis kreeg halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart namens Heracles, dat een punt koesterde. Feyenoord verkleint het gat met de top van de Eredivisie door de remise niet.

Feyenoord kende een onrustige aanloop naar het duel met Heracles Almelo. Het verspeelde punten tegen FC Utrecht, verloor in de Europa League van Dinamo Zagreb, Dick Advocaat maakte bekend de club aan het einde van het seizoen te verlaten, er schijnen verregaande gesprekken met Arne Slot te zijn gevoerd én tot slot van rekening mist het ook nog een karrenvracht aan spelers. Terwijl het gekletter van de Rotterdamse waterval in de weide omgeving overlast veroorzaakte, deed de situatie van tegenstander Heracles juist aan als een voortkabbelend beekje. Ondanks dat het bij het ingaan van de speelronde maar net boven de streep stond, was het kalmte troef in Almelo.

Advocaat koos er ook nog eens voor om zijn topscorer Steven Berghuis op zijn eigen verzoek rust te geven en ook Bryan Linssen, die in het verleden nog zeventigmaal het shirt van Heracles droeg, was er wegens een hamstringblessure niet bij. De aangepaste voorhoede van de Rotterdammers had in de eerste helft veel moeite om door de vijfmans-defensie van Heracles heen te prikken.

Dat moment leek Feyenoord wakker te schudden, want enkele minuten later kreeg het zelf een enorme kans. Jens Toornstra chipte de bal richting Nicolai Jørgensen, die met het hoofd verlengde op Tyrell Malacia. De back die de aanval zelf opzette en sowieso een prima pot op de mat legde, controleerde de bal met de borst en schoot snoeihard tegen de onderkant van de lat. Desondanks zal Advocaat niet tevreden zijn geweest over een zeer matig eerste uur en dus bracht hij onder anderen Steven Berghuis in de ploeg.

Daarnaast werd het een handje geholpen door de tegenstander, want Sinan Bakis pakte in tien minuten twee gele kaarten en kon dus gaan douchen. Eerst belemmerde hij de uittrap van Marsman door te dicht bij te gaan staan en bij zijn tweede gele prent stond hij vol op de voet van Marcos Senesi. De uitgestoken hand van Heracles werd echter niet aangepakt door Feyenoord, want ook tegen tien man kwam het amper tot goede kansen. Invaller Marouan Azarkan was nog het dichtst bij een treffer toen hij een voorzet in vrije positie niet ideaal kon controleren.

Ook de ploeg van Frank Wormuth werd niet echt gevaarlijk en dus bleef de brilstand gedurende de hele wedstrijd op het scorebord waarneembaar, waarbij het spel soms pijn aan de ogen deed en er voor het eerst fans blij waren dat ze niet in het stadion mochten zijn. Met dit punt klimt Heracles over VVV-Venlo en Willem II heen. Feyenoord kon niet profiteren van de nederlagen van Vitesse en Ajax op zaterdagavond en gaat niet met een lekker gevoel richting Wolfsberger AC.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Nick Marsman 6,5; Bart Nieuwkoop 5 (62. Eric Botteghin 6), Uros Spajic 6 (81. Marouan Azarkan -), Marcos Senesi 6,5, Tyrell Malacia 7 (88. Naoufal Bannis -); Jens Toornstra 5,5, Mark Diemers 5, Orkun Kökcü 5,5; Luciano Narsingh 4 (62. Steven Berghuis 6), Nicolai Jørgensen 5, Joao Teixeira 5.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Tim Breukers 6,5, Marco Rente 6,5, Robin Pröpper 6,5, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6,5; Orestis Kiomourtzoglou 6, Rai Vloet 6 (84. Adrian Szöke -), Lucas Schoofs 6,5; Luca de la Torre 4 (81. Teun Bijleveld -), Sinan Bakis 4.

Man of the match: Tyrell Malacia

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen