FC Utrecht morst punten tegen ADO na rode prent

6 december 2020, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2020, 16:57

FC Utrecht heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger ADO Den Haag. Lang zag het daar niet naar uit, want de thuisploeg was veel dominanter dan de bezoekers. Nadat het in de eerste helft verzuimde te scoren, gebeurde dat aan het begin van het tweede bedrijf wél. Justin Hoogma vond het net. Een rode kaart voor Adrián Dalmau brak de thuisploeg uiteindelijk op. Michiel Kramer zorgde daarna voor de gelijkmaker.

Bij FC Utrecht en ADO Den Haag loopt het dit seizoen nog niet bepaald soepel. De ploeg uit de Domstad is nog altijd op niet in optimale doen en staat met elf punten, slechts twee overwinningen, in het rechterrijtje van de Eredivisie. Bij tegenstander ADO gaat het een stuk slechter. De ploeg uit de Hofstad bezette voor de aftrap in de Galgenwaard de zeventiende plek in de Eredivisie. Vorig weekend sleepte het nog wel een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen sc Heerenveen. ADO stond toen grotendeels met de rug tegen de muur en dat was in en tegen Utrecht niet anders.

De thuisploeg was zeer dominant maar zag ADO, met Ricardo Kishna in de basis, de eerste mogelijkheid van de wedstrijd krijgen. Dario Del Fabro kopte uit een corner over het doel van Utrecht-goalie Maarten Paes. Amper een minuut later was de eerste kans voor Utrecht ook een feit. Kerk loste een hard schot dat vervolgens naast ging. Nadat Faye en Besuijen (snelle uitbraken) hadden gemist, nam Utrecht het heft in handen.

Nadat Django Warmerdam voorlangs had geschoten, was er een enorme kans voor Mimoun Mahi. Hij had een vrije doortocht richting het doel van ADO. De afronding, een slappe inzet, liet echter te wensen over. Tien minuten later was een soortgelijke mogelijkheid ook niet aan Kerk besteed. Tussen die momenten door was Warmerdam nadrukkelijk betrokken bij de Utrechtse aanvalsmomenten. De verdediger oogde daarentegen telkens besluiteloos in de laatste fase.

Bij ADO leek het, net als tegen Heerenveen, een kwestie van tegenhouden en op die manier hopen op een resultaat in de Domstad. Die missie kon al aan het begin van de tweede helft aangescherpt worden. Na een vrije trap belandde de bal bij Hoogma die niet aarzelde en meteen het net vond met een droge schuiver. De Utrechtse openingstreffer was een feit en de ploeg van René Hake ging meteen op zoek naar meer. Via Mahi (hard schot) en Van de Streek (schot net naast) was Utrecht dichtbij de tweede treffer.

Beide ploegen schrijven dus een puntje bij en ADO komt hiermee op gelijke hoogte met nummer zestien Fortuna Sittard. FC Utrecht stijgt naar de negende plaats, maar zal balen dat het de voorsprong alsnog uit handen gaf. Volgende week wacht het uitduel bij PSV terwijl ADO het in Drenthe opneemt tegen FC Emmen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Mark van der Maarel 6, Emil Bergström 6, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6.5; Bart Ramselaar 6 (78. Leon Guwara -), Joris van Overeem 5 (46. Adrián Dalmau 4.5), Sander van de Streek 6; Simon Gustafson 5.5, Gyrano Kerk 6 (83. Willem Janssen -), Mimoun Mahi 5.5 (78. Eljero Elia -)

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6; Milan van Ewijk 6, Dario Del Fabro 6, Boy Kemper 6, Lassana Faye 6; Pascu 6 (78. Jonas Arweiler -), Kees de Boer 6, Ilay Elmkies 5.5 (46. Samy Bourard 6); Vicente Besuijen 6, Michiel Kramer 6, Ricardo Kishna 6 (62. Bilal Ould-Chikh 5.5)

Man of the match: Django Warmerdam

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.lekker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen