Koopmeiners over Slot: "Arne is een goede trainer"

6 december 2020, 16:47

Teun Koopmeiners heeft zondag voor het eerste gereageerd op de onrust bij AZ momenteel. De captain van de Alkmaarders ging na de nederlaag in op het verlies tegen FC Groningen, maar nog veel meer zei hij over het vertrek van Arne Slot. De captain gaf de coach duidelijk géén schop na: "Arne is een goede trainer, we hebben veel van hem geleerd. Dus we willen hem ook bedanken."

Dat zei de captain direct na de teleurstelling (1-2 verlies) tegenover FOX Sports. "We waren aangeslagen. Maar uiteindelijk staan we achter het besluit en zijn we blij met wie er naar voren is geschoven (Pascal Jansen, red.). In hem hebben we het volste vertrouwen en dat hadden we vandaag direct willen laten zien", bekende Koopmeiners, die wel baalt van de hele gang van zaken en spreekt van chaotische dagen. 

"Het is ongelukkig hoe het uiteindelijk tot een einde komt. Arne is een fantastische trainer, als hoofdtrainer en als assistent heeft hij het hier goed gedaan", vond de aanvoerder. "Dus vanuit het team nogmaals dank, ondanks dat het op deze manier geëindigd is. Dat is voor het team uiteindelijk niet relevant. Ik heb gisteren (zaterdag) met hem gesproken en hij heeft mij en het team bedankt. Hij vond de samenwerking prettig."

Lees ookHuiberts over ontslag Slot: "Hebben hem geconfronteerd"

Over het feit dát AZ afscheid nam van Slot, snapte de spelersgroep - naaar verluidt wel na wat boosheid - uiteindelijk. "Iedereen heeft z'n eigen mening, jongens reageren uit emotie", zei Koopmeiners. "Hoe het einde is verlopen, van welke kant dat dan ook niet netjes was, is niet relevant. Wij weten niet hoe de gesprekken zijn geweest. Wij hebben te maken gehad met hem als trainer, maar we moeten nu door." Bij voorkeur had Koopmeiners dat tegen FC Groningen al laten zien, maar dat lukte niet.

"We hebben het onszelf moeilijker gemaakt met de tweede rode kaarten, dat moet beter en is niet slim", wist de captain ook. "Het waren een maar chaotische dagen, die wil je met een winstpartij een de kant zetten en goed afsluiten, maar dat hebben we niet gedaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen