Heerenveen teleurgesteld: "Mochten het niet weggeven"

6 december 2020, 20:43

SC Heerenveen verspeelde in de absolute slotfase de overwinning tegen PSV, nadat invaller Joël Piroe de 2-2 tegen de touwen schoot namens de bezoekers. Zowel trainer Johnny Jansen als aanvoerder Henk Veerman was dan ook teleurgesteld over het resultaat. Vooral door het goede spel van de Friezen in de tweede helft had een overwinning erin gezeten.

Henk Veerman maakte de openingstreffer van Mario Götze ongedaan en zag Mitchell van Bergen zelfs de 2-1 maken. Er leek daarna geen vuiltje aan de lucht voor Heerenveen, maar na een dure misser van Joey Veerman in blessuretijd sloeg PSV toe in de tegenstoot. "We mogen deze wedstrijd gewoon niet meer weggeven. Dat is het gevoel dat nu overheerst. Tegelijk is deze wedstrijd een bevestiging dat we ook tegen een topclub punten kunnen pakken", zei hij tegen de Leeuwarder Courant.

Toch zag Veerman ook dat PSV zeer sterk was in de eerste helft, met meer dan zeventig procent balbezit. Het bleef echter 'slechts' bij 0-1. "Natuurlijk was PSV heer en meester in de eerste helft", moest de aanvaller toegeven. ,"Maar je weet dat er altijd kansen komen. Die kregen we in de eerste helft al. Het verschil was dat we ze na rust wél afmaakten. En dan kan je het ook een ploeg als PSV lastig maken."

Jansen zag dat Heerenveen in de tweede helft veel agressiever voor de dag kwam. Het had zijn ploeg bijna de gedeelde vijfde plaats in de Eredivisie bezorgd. "We waren te afwachtend, gingen de strijd niet met ze aan. Na rust waren we veel agressiever en voetbalden we bovenal veel beter mee." De trainer baalde flink van de 2-2, die in zijn ogen voorkomen had kunnen worden. "Meteen na die enorme kans van Joey in blessuretijd hadden wij een overtreding moeten maken", zei Jansen. "Dan pak je maar geel, als je die counter er maar uithaalt. Waarschijnlijk ben ik morgenochtend wel heel tevreden met dit resultaat, hoor. Maar op dit moment ben ik enorm teleurgesteld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen