Koploper AC Milan blijft ook zonder Zlatan winnen

6 december 2020, 22:41

De hamstringblessure van Zlatan Ibrahimovic breekt AC Milan vooralsnog niet op. De Rossoneri won met 1-2 bij Sampdoria en is na tien duels nog altijd ongeslagen in de Serie A. Met die zege blijft Milan de koploper, met vijf punten voorsprong op rivaal Internazionale.

Milan kwam op slag van rust op voorsprong via een benutte strafschop van Franck Kessie, die vorige week ook al een penalty benutte tegen Fiorentina (2-0). De Ivoriaan miste er echter ook één in dat duel, maar was bij het ontbreken van Zlatan Ibrahimovic zelfverzekerd genoeg om ook nu weer achter de bal te gaan staan. Eerder had Lorenzo Tonelli de grootste kans gehad voor de thuisploeg, maar zijn kopbal werd gekeerd door Gianluigi Donnarumma. Aan de andere kant haalde diezelfde Tonelli een inzet van Ante Rebic van de lijn.

Sandro Tonali, door velen de nieuwe Pirlo genoemd, kreeg direct na rust de kans om de score te verdubbelen voor Milan, maar zijn inzet met buitenkant voet ging maar net naast naast. Met Ante Rebic aaste de ploeg van Stefano Pioli in het vervolg op de counter en zonder groots te spelen kwam Milan op 0-2. Samuel Castillejo stond koud in het veld en scoorde op aangeven van de eveneens ingevallen Jens Hauge. Met een kopbal deed Albin Ekdal nog wel wat terug voor Sampdoria en werd het nog even spannend in Genoa. Milan trok uiteindelijk wel de zege over de streep, nummer acht dit seizoen. Daarmee lijkt het erop dat de Rossoneri zich dit seizoen kunnen mengen in de titelstrijd van de Serie A.