'Slot stond ook op schaduwlijstje Ajax'

6 december 2020, 23:57

Arne Slot werd dit weekend weggestuurd bij AZ, nadat hij achter de rug van de club om met Feyenoord onderhandelde over een overgang komende zomer. Volgens Freek Jansen, Ajax-watcher voor Voetbal International, stond Slot ook op een schaduwlijstje van Ajax. Afgelopen zomer daalde hij echter flink op die lijst, zegt Jansen in Studio Voetbal op de NOS.

Afgelopen seizoen verrastte Slot vriend en vijand met AZ, door tot aan het stilleggen van de competitie de grootste concurrent te zijn van Ajax in de strijd om het landskampioenschap. De Alkmaarders wonnen zelfs twee keer van de Amsterdammers, zonder ook maar een tegendoelpunt te incasseren. Bovendien liet Slot talenten als Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal excelleren. Reden genoeg voor Ajax om hem in de toekomst te zien als mogelijke opvolger van Erik ten Hag.

Volgens Jansen daalde Slot afgelopen zomer echter flink op die lijst, nadat zowel AZ als de inmiddels weggestuurde trainer zich op een verkeerde manier uitte over het toekennen van de eerste plaats aan Ajax door de KNVB. "Ik heb vandaag met wat mensen binnen Ajax gesproken. Ze hebben een nare smaak overgehouden aan hoe dat gegaan is. Dat is niet Ajax-waardig. Maar je moet een trainer beoordelen hoe hij het met spelers en het team doet", vindt Jansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen