Gisteren gemist: trefzekere Gini en Memphis, Milan blijft aan kop

7 december 2020, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2020, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 6 december.

Liverpool langs Wolves na pareltje Wijnaldum

Met een ruime zege op Wolverhampton Wanderers heeft Liverpool geen fout gemaakt in strijd om de landstitel. De drie punten zorgden ervoor dat The Reds weer op gelijke hoogte kwamen met koploper Tottenham Hotspur, dat een beter doelsaldo heeft dan Liverpool. Op het eigen Anfield werd het 4-0. Met een fraaie treffer groeide Georginio Wijnaldum uit tot een van de uitblinkers.

Koploper AC Milan blijft ook zonder Zlatan winnen

De hamstringblessure van Zlatan Ibrahimovic breekt AC Milan vooralsnog niet op. De Rossoneri won met 1-2 bij Sampdoria en is na tien duels nog altijd ongeslagen in de Serie A. Met die zege blijft Milan de koploper, met vijf punten voorsprong op rivaal Internazionale.

Memphis opnieuw van waarde bij Lyon, Sociedad koploper-af

Memphis Depay heeft zijn sterrenstatus bij Olympique Lyon maar weer eens bewezen. De aanvaller van het Nederlands elftal opende de score tegen FC Metz en gaf zijn ploeg daarmee het goede voorbeeld op weg naar de uiteindelijke 1-3 zege. Lyon maakte daarmee geen fout in strijd om de titel in Frankrijk. Komend weekend wacht de topper tegen koploper Paris Saint-Germain.

Advocaat over vertrek: "Niet idee dat ze door wilden"

Feyenoord beleefde een uiterst onrustige week op trainersgebied. Succescoach Dick Advocaat kondigde aan dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, terwijl de club in verregaande onderhandelingen zijn over de komst van de bij AZ ontslagen Arne Slot. Technisch directeur Frank Arnesen liet volgens de 73-jarige oefenmeester blijken graag een nieuwe coach aan te willen stellen.

Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

De Europese midweek staat weer voor de deur na een knotsgek weekend in de Eredivisie. Waar PSV al geplaatst is voor de volgende ronde van de Europa League, wacht zowel Ajax, AZ als Feyenoord een Europese finale in de laatste speelronde. FCUpdate.nl zet op een rijtje hoe de opponenten van de Nederlandse clubs het dit weekend deden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen