De Jong hoopt op 'honderd procent' publiek op EK 2021

7 december 2020, 13:59

Gijs de Jong, de operationeel directeur van de KNVB met het EK 2021 in zijn portefuille, sluit niet uit dat er op dat desbetreffende eindtoernooi gewoon in een vol stadion gespeeld gaat worden. De bestuurder hoopt dat er door de komst van het vaccin meer mogelijk is rondom het eindtoernooi, dat deels in Nederland wordt gehouden. In de Johan Cruijff ArenA worden er vier wedstrijden gespeeld.

Hoewel alle stadions momenteel nog leeg zijn in Nederland, wordt er vanaf begin volgend kalenderjaar voorzichtig gekeken hoe er fans op termijn kunnen terugkeren in de stadions. De Jong hoopt in elk geval nog wel op volle stadions. "We hebben de ambitie om richting de zomer weer naar honderd procent capaciteit te gaan", vertelde hij tijdens Studio Voetbal.

Dat er momenteel dus helemaal geen fans welkom zijn, is een doorn in het oog van de KNVB. Volgens de Nederlandse voetbalbond zou het op anderhalvemeter gewoon mogelijk moeten zijn om in de open lucht naar een voetbalwedstrijd te kijken. "We hebben er moeite mee dat dat momenteel niet kan", legt De Jong uit. Hij hoopt op meer daadkracht vanuit de overheid, helemaal richting het EK.

"Als we erin slagen om onze kwetsbare groepen te vaccineren en sneltesten in te zetten bij wedstrijden en er is dezelfde besmettingsgraad als in de afgelopen maand juni (die was toen relatief laag, red.), waarom kunnen we dan niet met honderd procent publiek spelen", vraag hij zich hardop af. Hoewel hij zorgvuldigheid benadrukt, mag de ambitie en het tempo daarin wel hoger liggen dan momenteel gebeurt in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen