Oranje treft Turkije en Noorwegen van Haaland in WK-kwalificatie

7 december 2020, 18:47   Bijgewerkt: 9 december 2020, 09:43

Het Nederlands elftal weet welke tegenstanders het treft in strijd om deelname aan het WK 2022. In Zürich werd de ploeg van bondscoach Frank de Boer gekoppeld aan vijf andere landen: Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. Hieronder volgt een overzicht van alle groepen.

Het Nederlands elftal zal niet ontevreden zijn met de loting. Zo hoeft de ploeg van Frank de Boer in ieder geval niet aan te treden tegen het sterke Zwitserland uit pot 2. Het hoogst geklasseerde land uit de kwalificatiepoule van Oranje is Turkije, dat de 32ste plaats van de FIFA-wereldranglijst bezet. Noorwegen (44), Montenegro (63), Letland (136) en Gibraltar (195) staan aanzienlijk lager aangeschreven.

Wereldkampioen Frankrijk kan de titel gaan verdedigen als het zich weet te plaatsen in een poule met Oekraïne, Finland, Bosnië-Herzegovina en Kazachstan. Engeland lijkt de meest lastige kluif tegemoet te gaan. The Three Lions treffen onder meer Polen en Hongarije.

Groep A

Portugal

Servië

Ierland

Luxemburg

Azerbeidzjan

Groep B

Spanje

Zweden 

Griekenland

Georgië

Kosovo

Groep C

Italië

Zwitserland

Noord-Ierland

Bulgarije

Litouwen

Groep D

Frankrijk

Oekraïne

Finland

Bosnië-Herzegovina

Kazachstan

Groep E

België

Wales

Tsjechië

Wit-Rusland

Estland

Groep F

Denemarken

Oostenrijk

Schotland

Israël

Faeröer

Moldavië

Groep G

NEDERLAND

Turkije

Noorwegen

Montenegro

Letland

Gibraltar

Groep H

Kroatië

Slowakije

Rusland

Slovenië

Cyprus

Malta

Groep I

Engeland

Polen

Hongarije

Andorra

San Marino

Groep J

Duitsland

Roemenië

IJsland

Noord-Macedonië

Armenië

Liechtenstein

De loting werd maandagavond verricht in Zürich en stond in het teken van de poule-indelingen voor de WK-kwalificatie. Vanwege het coronavirus waren bondscoaches en bondsleden niet aanwezig in Zwitserland. Rafael van der Vaart was wél van de partij. De 109-voudig international assisteerde FIFA-directeur Jaime Yarza tijdens de loting. Ook ex-middenvelder Daniele De Rossi was erbij.

Het Nederlands elftal speelde zich de laatste maanden in ieder geval al in de belangrijke pot 1, waardoor het in de kwalificatie landen als België, Frankrijk en Spanje ontloopt. De eerste duels staan gepland voor eind maart 2021. Het is het begin van de aanloop richting het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar, dat van 21 november tot 18 december wordt georganiseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen