Onbegrip bij Verbeek voor Heerenveen-keuze: "Niet erg logisch"

7 december 2020, 23:19

SC Heerenveen versterkte zich afgelopen week met de transfervrije Siem de Jong. De 31-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij FC Cincinnati niet werd verlengd, maar hoefde niet lang te zoeken naar een nieuwe werkgever. Heerenveen is zijn derde bestemming in Nederland na Ajax en PSV, maar niet iedereen snapt de keuze van de Friezen.

Oud-trainer Gertjan Verbeek twijfelt in gesprek met Omrop Fryslan of De Jong iets kan toevoegen. "Als je kijkt naar cijfers die hij de afgelopen vier jaar heeft behaald, dan is zijn komst niet erg logisch. Ik hoop voor Heerenveen en voor Siem dat hij fit blijft." De Jong was een van de sterkhouders bij Ajax en verdiende een transfer naar Newcastle United, waar hij mislukte. De middenvelder kampte de jaren daarna bij PSV, Sydney FC en Cincinnati steeds vaker met blessureleed.

Heerenveen wil met De Jong ervaring aan de selectie toevoegen, precies zoals het in het verleden met Paul Bosvelt deed toen Verbeek aan het roer stond. "Maar Bosvelt had vier jaar veel gespeeld voordat hij bij ons kwam. Het is een risico, als je vier jaar lang zo weinig speelt. Zelfs in Australië, waar ik zelf coach was, was hij niet altijd van de partij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen