VdV hoopt dat Oranje Spanje ontloopt: "Geen fijne opponent"

7 december 2020, 18:18   Bijgewerkt: 7 december 2020, 19:30

Rafael van der Vaart verricht samen met Daniele De Rossi de loting voor de WK-kwalificatie. De ex-middenvelder blikte voorafgaand terug op zijn eigen loopbaan én op het Wereldkampioenschap van 2022, waar het Nederlands elftal aan meedoet. Oranje is onderdeel van pot 1.

Van der Vaart hoopt dat Nederland tijdens het komende EK Spanje weet te ontlopen. "Ze hebben een beetje dezelfde speelstijl als Oranje, het is niet fijn om tegen te spelen", aldus de ex-middenvelder. "Door hun tiki-taka-spel moet je constant achter de bal aanlopen." Van der Vaart ervoer het zelf in de WK-finale van 2010, die met 1-0 verloren werd. Toch geldt het nog altijd als een hoogtepunt uit zijn loopbaan. "Die dag was zó speciaal. Het was natuurlijk jammer dat we verloren, maar Spanje was de betere ploeg."

Van der Vaart stond ook stil bij het overlijden van Diego Maradona. "Een fantastische speler van wie iedereen hield", aldus de ex-Ajacied. "Natuurlijk heeft hij wat fouten gemaakt in zijn leven, maar dat doet iedereen. We zijn ten slotte maar gewoon mensen", doelde Van der Vaart onder meer op de drugsverslavingen van de legendarische nummer tien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen