Van 't Schip met Grieken tegen Spanje: "Richt op plek 2"

7 december 2020, 23:42

John van 't Schip neemt het als bondscoach van Griekenland op tegen Spanje in strijd om WK-kwalificatie. Het topland hoeft echter niet te vrezen voor ambitieuze uitspraken van de bondscoach, die zich neerlegt bij een tweede plek. Dan dient hij wel eerst onder meer Zweden af te troeven, de grootste concurrent in strijd om een play-offticket.

Van 't Schip en Grienland vormen groep B in strijd om deelname aan het Wereldkampioenschap van 2022. Naast Spanje en Zweden moet Griekenland zien af te rekenen met Georgië en Kosovo. Belangrijk voor Griekenland is dat niet alleen de ploegen die als eerste eindigen een plek afdwingen. De beste nummers twee nemen het namelijk nog onderling tegen elkaar op voor een ticket.

Van 't Schip hoeft in ieder geval niet tegen Nederland te spelen. "Dat had ik liever ook niet", zegt de bondscoach in gesprek met Voetbal International. "Als we dan toch een kans willen maken kan het beter een ander land zijn. Wij willen voetballen, dat zal tegen Nederland een stuk moeilijker zijn dan tegen enkele andere landen uit pot 1. Maar nogmaals, wij moeten ons op plek twee richten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen