Duitse bond verwacht miljard omzetdaling bij wegblijven fans

7 december 2020, 21:54

Waar in Engeland dit weekend voor het eerst weer mondjesmaat supporters worden toegelaten op de tribunes, blijven de stadions in de meeste Europese landen voorlopig leeg. Ook in Duitsland zijn supporters voorlopig nog niet welkom. De Deutsche Fussball Liga (DFL) vreest enorme tekorten als dat het hele seizoen het devies blijft.

DFL-baas Christian Seifert heeft aangegeven dat er vorig seizoen een daling van zes procent te constateren was, dit seizoen wordt dat waarschijnlijk beduidend meer. Seifert vreest een afname van twintig procent ten opzichte van het normale seizoen 2018/2019 als de tribunes tot het einde van het seizoen leeg blijven. Seifert sprak in een persmoment over een omzetdaling van ruim één miljard euro.

"Het totale verlies door het wegblijven van fans zal ongeveer 650 miljoen euro zijn", sprak Seifert ze zorgwekkende woorden uit. Bovendien lopen clubs inkomsten op de transfermarkt en op het gebied van sponsoring mis. De Bundesliga lag vorig seizoen tijdelijk stil vanwege de coronapandemie, maar werd in mei hervat. Sinds dat moment zijn er geen supporters meer in de stadions geweest.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen