Van der Vaart: "Oranje zit in poule des doods"

7 december 2020, 23:52

Rafael van der Vaart vindt dat Nederland niet bepaald geluk heeft gehad met de loting voor de WK-kwalificatie. Oranje werd uitgerekend door hem ingedeeld in een poule met Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. Met name de eerste twee ploegen gelden volgens de oud-middenvelder als lastig.

"Het is in mijn ogen een moeilijke groep", zei Van der Vaart voor de camera van de FIFA. Van der Vaart verzorgde samen met oud-voetballer Daniele De Rossi de loting in het Zwitserse Zürich. "Turkije en Noorwegen zijn sterke tegenstanders. Ik denk dat we het de poule des doods kunnen noemen. Toch verwacht hij dat zijn land zich zal plaatsen. "Met wat meer ervaring hebben we denk ik een goede kans."

Het zou een beloning zijn voor de ontwikkeling die de laatste jaren is ingezet. "We hebben wat moeilijke jaren achter de rug, constateert ook Van der Vaart. "Het gaat nu beter, we hebben ons geplaatst voor het EK en hopen dat ook voor het WK te doen. Nederland is op voetbalgebied een groot land, ook al zijn we eigenlijk maar een kleine natie. Toch hebben we enorm veel talent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen