Vader De Jong: "Matthijs had ook bij Barcelona moeten zitten"

8 december 2020, 15:11   Bijgewerkt: 8 december 2020, 15:16

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Juventus is niet alleen een ontmoeting tussen eeuwige rivalen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar ook tussen vrienden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De vaders van de Nederlandse topvoetballers kunnen het ook goed met elkaar vinden. Door de pandemie hebben zij elkaar al lang niet meer gezien.

"Frenkie tegen Matthijs in de Champions League, dat had de kers op de taart moeten zijn", zegt Frank de Ligt, apotheker van beroep, tegen de NOS. "Ik heb hem al zo lang niet gezien", baalt John de Jong. "De Ajax-tijd was geweldig, zo gezellig. Met ook de vader van Donny van de Beek er altijd bij."

In de jeugd en het eerste elftal van Ajax speelden De Jong en De Ligt meerdere jaren met elkaar samen. Ruim een jaar geleden scheidden hun wegen, toen De Jong ervoor koos zijn loopbaan te vervolgen bij Barça en De Ligt aan de slag ging bij Juventus. "Matthijs had ook bij Barcelona moeten zitten", doelt de vader van De Jong op de defensieve problemen bij FC Barcelona. "Maar nu hebben ze geen geld meer."

Enigszins verrassend koos De Ligt er anderhalf jaar geleden voor in Italië aan de slag te gaan. "We hebben er natuurlijk heel goed over nagedacht. En ik denk dat hij een goede keuze heeft gemaakt met Juventus", stelt De Ligt. "Je hoorde wel allerlei berichten dat Matthijs overal naartoe kon, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo."

Parkeerwacht

Ondanks dat zijn zoon een superster is, werkt vader De Jong nog altijd als parkeerwacht. "Wat ik je nu zeg, is echt gebeurd. "Ik ben tijdens mijn werk zulke grote voetballiefhebbers tegengekomen, dat ze het bijna een eer vonden dat ze door mij, de vader van Frenkie de Jong, werden bekeurd. Vinden ze het niet eens meer erg om een boete te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen