Messi eindelijk weer tegen Ronaldo; veel Nederlanders in de basis

8 december 2020, 20:15

Lionel Messi speelt vanavond eindelijk weer tegen Cristiano Ronaldo. Waar Ronaldo in de heenwedstrijd nog ontbrak wegens corona, staan beide spelers vanavond voor het eerst sinds de Portugees vertrok naar Juventus weer tegenover elkaar. Omdat beide ploegen al zeker zijn van overwintering in de Champions League, hadden de trainers ervoor kunnen kiezen om te rouleren, maar de voetbalkijker heeft geluk. 

Ook Frenkie de Jong, Sergino Dest en Matthijs de Ligt staan aan de aftrap van het duel tussen FC Barcelona en Juventus. Sowieso komen er veel Nederlanders in actie vanavond. Zo neemt Tonny Vilhena het met zijn FK Krasnodar op tegen Chelsea, waar Hakim Ziyech door zijn hamstringblessure ontbreekt. In dezelfde poule speelt Sevilla met Karim Rekik en Oussama Idrissi in de basis tegen Stade Rennes. Luuk de Jong begint daar vanaf de bank.

De spannendste wedstrijden worden vanavond gespeeld in groep H, waar RB Leipzig, Manchester United en Paris Saint-Germain alle drie met negen punten nog kans maken op overwintering. PSG gaat dat proberen te bewerkstelligen door met Mitchel Bakker aan de aftrap te winnen van Istanbul Basaksehir. Het duel tussen RB Leipzig en Manchester United had de clash kunnen zijn tussen Justin Kluivert en Donny van de Beek, maar beide Nederlanders fungeren als reserve. 

Opvallend is dat Paul Pogba - afgelopen weekend nog trefzeker tegen West Ham United - bij Manchester United naar de reservebank is verwezen. Het lijkt een reactie op het interview met Mino Raiola dat Tuttosport maandag publiceerde. Daarin zei de zaakwaarnemer dat Pogba zo snel mogelijk weg moet bij de club. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen