Lazio overwintert ten koste van Club Brugge na domme rode kaart

8 december 2020, 20:48   Bijgewerkt: 8 december 2020, 20:59

Noa Lang en Ruud Vormer zijn met Club Brugge na de winter veroordeeld tot de Europa League. In een laatste kans op overwintering moest het SS Lazio van onder meer Wesley Hoedt worden verslagen, maar dat bleek een te lastige missie. Na een domme tweede gele kaart voor verdediger Eduard Sobol eind eerste helft werd het er niet makkelijker op voor de Belgen. Het werd in het laatste kwartier nog heel spannend, maar de wedstrijd eindigde in 2-2. 

De missie was helder voor de nummer twee van België: alleen bij winst op SS Lazio zou het een plek bij de laatste zestien van de Champions League opeisen. Een nederlaag of gelijkspel was niet genoeg. Een lastige klus dus, die er niet makkelijker op werd toen Lazio al na twaalf minuten op voorsprong kwam via Joaquin Correa. In eerste instantie kon Club Brugge dat echter nog snel herstellen. Drie minuten later was het Lang die een actie maakte en hard uithaalde. Dat schot werd nog gestopt door doelman Pepe Reina, maar Vormer reageerde attent en schoot de gelijkmaker binnen. 

Na een halfuur kreeg Ciro Immobile - trefzeker in zijn laatste acht wedstrijden voor Lazio - de kans om daar een negende wedstrijd aan toe te voegen. Vanaf de penaltystip deed de topscorer dat; Lazio kwam op 2-1. Toen Eduard Sobol even later met een domme ingreep zijn tweede gele kaart pakte, leek het over en uit voor Club Brugge. Toch was het dat niet, want een kwartier voor tijd besloot Lazio-trainer Simone Inzaghi om drie spelers, onder wie Ciro Immobile naar de kant te halen (Hoedt was in de rust al gewisseld). Nog geen minuut later bleek dat een domme zet, want op aangeven van Vormer kopte Hans Vanaken zijn ploeg naar 2-2. Even was het geloof terug bij Brugge, maar het benodigde derde doelpunt bleef uit. In de absolute slotfase stond de lat zelfs nog een keer in de weg. Het bleef echter 2-2, waarmee Lazio overwintert in de Champions League.

BVB groepswinnaar, record voor Moukoko

Het andere duel in groep F was op papier minder interessant. Zenit Sint-Petersburg, dat al niet meer van de laatste plaats af kon komen, ontving het al geplaatste Borussia Dortmund. De Russen kwamen in de eerste helft op voorsprong via Sebastian Driussi, maar door goals van Lukasz Piszczek en Axel Witsel kwam BVB er in de tweede helft overheen. Daardoor werden de Duitsers groepswinnaar. Hoogtepunt van de wedstrijd was echter misschien wel de invalbeurt van Youssoufa Moukoko in de 58e minuut. Met zijn zestien jaar en achttien dagen werd hij dinsdagavond de jongste Champions League-debutant ooit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen