De Roon vol vertrouwen: "Wij zijn sterker in uitduels"

8 december 2020, 20:53

Voor Ajax staat morgenavond (woensdag, 18.55 uur) het cruciale Champions League-duel met Atalanta op het programma. Bij de Italianen zal Marten de Roon naar alle waarschijnlijkheid in de basiself starten. De middenvelder verwacht een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee aanvallende ploegen. Eerder werd het in Bergamo nog 2-2

De Roon schoof namens Atalanta aan bij de traditionele persconferentie, samen met trainer Gian Piero Gasperini. De Italianen, vorig seizoen nog kwartfinalist in de Champions League, hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Wint Ajax niet, dan wacht de Europa League. "Ik had liever gezien dat we beiden zouden doorgaan, maar als ik mag kiezen dan kies ik toch voor ons", lachte De Roon.

Ajax is in ieder geval gewaarschuwd, want Atalanta won beide uitduels in de groepsfase. Bij Liverpool werd het verrassend genoeg 0-2, bij Midtjylland zelfs 0-4. "Wij krijgen in uitduels meer de ruimte, omdat onze tegenstanders dan op de aanval spelen", ziet De Roon. "Dan zijn wij sterker." De Roon is vol vertrouwen, al plaatste Gasperini Atalanta al voorzichtig in de underdogrol. "Voor een club als Atalanta is het geen schande om na de winterstop in de Europa League uit te komen. We gaan er wel alles aan doen om dat te voorkomen."

Behalve De Roon zijn ook Hans Hateboer en Sam Lammers bij Atalanta onderdeel van de wedstrijdselectie. Ook Robin Gosens zal naar alle waarschijnlijkheid gaan spelen. De oud-verdediger van onder meer Heracles Almelo leek afgelopen zaterdag nog positief te testen op het coronavirus, maar die test bleek vals-positief te zijn waardoor hij alsnog in actie kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen