Duel tussen PSG en Basaksehir dinsdag niet meer uitgespeeld

8 december 2020 – De gestaakte wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir wordt vanavond niet meer uitgespeeld. Dat laat Ziggo Sport weten in de live-uitzending van de wedstrijd. De wedstrijd werd na een kwartier gestaakt, nadat Basaksehirs assistent-trainer Pierre Webó door vierde official Sebastian Coltescu racistisch werd bejegend. 

Duel tussen PSG en Basaksehir dinsdag niet meer uitgespeeld

De vlam sloeg in de pan in Parijs toen Webó weggestuurd werd. Er ontstond een felle discussie, waarbij te horen was hoe de assistent-trainer zich opwond en vroeg waarom de arbiter 'negro' zei. Coltescu zelf gaf aan dat hij het zei om aan te wijzen om wie het ging, maar die uitleg werd door spelers en staf van Basaksehir niet geaccepteerd. Ook Demba Ba sprak zich uit en ontving een rode kaart. De spelers van de Turkse club weigerden vervolgens om verder te spelen. Toen de spelers van Paris Saint-Germain te horen kregen wat er was gezegd, begrepen zij de reactie en toonden zij zich solidair met de tegenstander.

De UEFA heeft aangegeven de zaak te zullen onderzoeken. Wanneer de wedstrijd uitgespeeld zal worden, is nog niet bekend. 

UEFA Champions League

gerelateerd