Ronaldo bezorgt Barça pijnlijke avond bij weerzien met Messi

8 december 2020, 22:55

Het weerzien tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is een pijnlijke avond gebleken voor de Argentijn en zijn Barcelona. Juventus won met liefst 0-3, waarmee het Barça de koppositie in groep G ontnam. Ronaldo benutte twee strafschoppen, Weston McKennie tekende voor de andere treffer.

Hoewel beide ploegen al zeker waren van overwintering en er dus niet heel veel op het spel stond, maakte het eerst weerzien tussen Messi en Ronaldo sinds mei 2018 het een interessant affiche. Bovendien was het voor Barça een gelegenheid om zich te herpakken na de 2-1 nederlaag op Cadiz afgelopen weekend. Dat werd echter al een stuk lastiger gemaakt door Ronald Araujo, die na een klein kwartier een strafschop weggaf. Ronaldo schoot deze binnen en maakte zo zijn eerste van de avond. Met een fraaie volley op een voorzet van Juan Cuadrado kon Weston McKennie vervolgens al snel de voorsprong verdubbelen. 

Een slecht begin dus voor het Barça van Ronald Koeman, dat met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis speelde (bij Juventus stond Matthijs de Ligt aan de aftrap). De ploeg speelde niet slecht en kreeg net zo veel - zo niet meer kansen dan Juventus, maar kwam niet tot scoren. Kort na rust was het opnieuw Araujo die de fout in ging. Hij duwde Ronaldo weg bij een voorzet, wat gezien werd door de VAR. Zo gaf hij voor de tweede keer een strafschop weg en was het voor de tweede keer Ronaldo die van elf meter kon scoren. Een nog pijnlijkere avond werd Koeman nog bespaard, toen een goal van Leonardo Bonucci werd afgekeurd wegens buitenspel. De 0-3 nederlaag zal echter alsnog als een harde klap voelen in een toch al matig seizoen van de Catalanen.

Dinamo Kiev naar de Europa League

De andere twee ploegen in groep G, Dinamo Kiev en Ferencváros, ontmoetten elkaar vanavond in Oekraïne om in een onderling duel te bepalen welk van de twee de Europa League in ging. Hier was het Dinamo Kiev dat aan het langste eind trok: een kopgoal van Denys Popov was genoeg om de Oekraïeners aan het Europa League-ticket te helpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen