RB Leipzig dankzij scorende Kluivert door in CL

8 december 2020, 22:56

RB Leipzig heeft een knappe prestatie geleverd in de Champions League. De Duitsers versloegen Manchester United met 3-2 en zijn daardoor verzekerd van de knock-outfase. Justin Kluivert viel net als Donny van de Beek in bij de kraker in groep H en scoorde de derde treffer voor Leipzig.

Manchester United was afgelopen weekend bij West Ham al niet bij de les in de eerste helft en dat gebeurde ook weer in het cruciale duel tegen Leipzig. Sterker nog: de eerste de beste aanval van Leipzig was raak. Uitblinker Angelino nam een voorzet van Sabitzer in één keer op de pantoffel en knalde heerlijk raak voor de 1-0. Binnen het kwartier was Angelino weer betrokken bij de tweede treffer. De oud-PSV'er gaf voor op Haidara, die binnenwerkte en daarmee de dramatische start van Manchester United compleet maakte. Het had echter nog erger kunnen worden voor The Red Devils voor de rust, want Forsberg miste een enorme kans en een treffer van Orban werd afgekeurd.

Direct na rust kwam Donny van de Beek in het veld bij United, maar veel effect sorteerde het niet. Kluivert viel even later ook in en reageerde alert op een voorzet, in tegenstelling tot Maguire. De Gea was te laat en zo scoorde de Nederlandse aanvaller voor het tweede duel op rij. Hij leek daarmee het duel te beslissen, maar pas toen de Engelsen een strafschop kregen na een duw van Konaté, werden ze pas een beetje wakker. Bruno Fernandes benutte het buitenkansje. Uitgerekend de uitgekotste Pogba scoorde op gelukkige wijze nog de 3-2, maar ondanks een slotoffensief zat de gelijkmaker er niet meer in. United is nu uitgeschakeld, ook al moet het duel tussen PSG en Basaksehir nog worden hervat. Het onderlinge resultaat is immers in het voordeel van de Fransen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen