Götze tevreden met eerste deel PSV en droomt nog van EK 2021

9 december 2020, 09:31

Mario Götze (28) heeft het erg goed naar zijn zin bij PSV momenteel. De Duitser werd op de slotdag van de transfermarkt verrassend gepresenteerd in Eindhoven en is blij met zijn periode tot dusver. Hoewel hij ook vindt dat het nog beter kan, is hij tevreden. "Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn eerste maanden in Eindhoven. "Dat we ons in de Europa League al hebben gekwalificeerd, geeft wel een heel prettig gevoel. In de competitie hebben we net een, twee keer te weinig gewonnen. We vergeten wedstrijden te killen", stelt hij over de resultaten onder trainer Roger Schmidt. Hoewel er in Nederland regelmatig kritiek is op de oefenmeester, is Götze vol lof over hem.

"Het spel dat Roger Schmidt op het veld wil zien, daarvoor ben ik hier gekomen. Hoge intensiteit en hoge pressing, dat concept past bij mij. De trainer heeft een heel duidelijke visie en kan zijn gedachten helder uitleggen. Hoe onze coach als persoon is? Ik vind de samenwerking prettig", stelt Götze. "Misschien is de druk van media hier wat minder dan in de Duitse top, maar intern leggen we onszelf zeker druk op en dat is goed te merken als we niet winnen."

EK-droom

Verder werd de middenvelder, die op het WK van 2014 Duitsland aan de WK-titel hielp, ook gevraagd of hij nog stiekem hoopt op het EK 2021 met die Mannschaft. Joachim Löw liet recent weten de PSV'er te volgen. "Dat is zeker een ambitie en het zou prachtig zijn, maar dat is in handen van de bondscoach. Ik ben professioneel atleet en wil het allerhoogste bereiken. Dat wil ik nu met PSV. Daar heb ik op dit moment invloed op."

Lees ookGötze weer in beeld bij Duitse ploeg: "Verrassend"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen