Club Brugge-trainer trots, complimenten voor captain Vormer

9 december 2020, 11:44

Met een man minder op het veld draaide Club Brugge een 2-1 achterstand diep in blessuretijd nog bijna om in een 2-3 overwinning, wat overwintering in de knock-outfase van de Champions League had betekend. Ondanks dat het nét misging, was trainer Philippe Clement vooral erg trots. "Het is ongelofelijk dat we op 2 centimeter van een heroïsche prestatie eindigen."

Dat vertelde hij na de uiteindelijke remise tegen SS Lazio over de bal op de lat, diep in blessuretijd. Een goal had de volgende ronde betekend. "De manier waarop mijn spelers het nog hebben rechtgezet na de rode kaart: ze zijn blijven strijden, positief gebleven en geloofden erin tot de laatste seconde. Daar kan je alleen maar trots op zijn", vond de oefenmeester, die Eduard Sobol had willen wisselen, maar net op dat moment kreeg hij zijn tweede gele kaart. Door de rode prent werd Noa Lang vervolgens naar de kant gehaald.

Bekijk ook: lat staat CL-overwintering Club Brugge in de weg

"We hebben inderdaad te weinig lef en te veel respect getoond in de eerste helft. Dat zijn lessen voor de toekomst. De spelers moeten veel energie halen uit hun prestatie. Ze kunnen het goede tegenstanders heel moeilijk maken, zelfs met een man minder", aldus de coach tegenover Sporza. Met een assist en doelpunt was het aandeel van captain Ruud Vormer ook groot in de bijna-stunt van de Belgische club.

Het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport had dan ook mooie woorden over voor de Nederlander. 'Ondanks de rode kaart had Club Brugge een mannetje meer op het middenveld en wel door Ruud Vormer. Hij liep overal, strafte bij de 1-1 een fout af van Reina en gaf een assist op Hans Vanaken. Een wedstrijd van een ware aanvoerder', loofde de roze sportkrant.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen