Viergever: "Natuurlijk had ik liever wat vaker gespeeld"

9 december 2020, 13:15   Bijgewerkt: 9 december 2020, 13:22

Nick Viergever is niet blij met zijn huidige rol bij PSV. De centrale verdediger is dit seizoen tweede keuze onder Roger Schmidt en had op meer gehoopt, maar toont ook respect voor de keuzes van de Duitse coach. "Natuurlijk had ik liever wat vaker gespeeld dan nu het geval is, maar daar zijn ook redenen voor."

Dat vertelt hij op de clubsite van PSV. "In de voorbereiding ben ik geblesseerd geraakt en het herstel duurde wat langer dan gehoopt. Daarna heb ik corona gekregen. Ondertussen hebben andere jongens het heel goed gedaan", legt Viergever uit, waarom veelal andere spelers de voorkeur krijgen. "De trainer heeft altijd gezegd dat hij iedereen keihard nodig heeft. Ik ben een prof en teamspeler dus zorg dat ik er klaar voor ben als de trainer mij nodig heeft."

Jordan Teze en Olivier Boscagli rustkrijgen, zal Viergever samen met Timo Baumgartl de achterhoede vormen donderdagavond tegen AC Omonia in de Europa League. "Als team moet je iedere wedstrijd aangrijpen om groei door te maken. Dat maakt de wedstrijd van morgen belangrijk. Het is een moment om te laten zien wat we in huis hebben. Daarnaast willen we eerste worden. Daarvoor zijn we afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd, maar wij moeten in ieder geval winnen. Dat is voor het gevoel altijd goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen