'Twee investeerders willen 130 miljoen euro in Feyenoord steken'

9 december 2020, 13:40

Feyenoord heeft grootse plannen voor het komende seizoen. De naderende aanstelling van Arne Slot is slechts het begin van meerdere grote veranderingen, die doorgevoerd gaan worden. Er zouden twee partijen klaarstaan om een investering van liefst honderddertig miljoen euro te doen. Toch werden de coach geen gouden bergen beloofd in De Kuip.

Dat schrijft Voetbal International althans over de situatie in Rotterdam-Zuid. 'Volgens ingewijden kiest de club binnenkort een partij, hoewel Feyenoord zelf ontkent dat er op korte termijn sprake is van een injectie. Er staan wel twee partijen klaar met verregaande interesse om te investeren. In beide gevallen zou het gaan om een bedrag van 130 miljoen euro', weet het weekblad. Het traject om investeerders aan de club te binden, is door de club een tijdje geleden in elk geval officieel gestart.

'Dit alles maakt de komst van Slot ook weer wat meer verklaarbaar. Waarom zou hij anders AZ verruilen voor een club waar momenteel niets mogelijk is? Feyenoord bezweert dat het Slot niet met mooie plannen over de streep heeft getrokken', stelt VI echter. Het verkopen van spelers zou voor Feyenoord de eerste stap naar nieuwe investeringen zijn, maar een externe investering zou dat proces flink kunnen versnellen. Met al deze plannen is voorlopig voor Dirk Kuyt bovendien geen rol weggelegd binnen Feyenoord.

Lees ook'Reorganisatie zet verhoudingen bij Feyenoord verder op scherp'

Meer beleidsmatige veranderingen

Ook gaat het weekblad in op de structurele veranderingen achter het eerste elftal bij Feyenoord. 'De opleiding moet weer de levensader worden van de club, spelers die worden gekocht moeten op een zo jong mogelijke leeftijd binnenkomen. Alles draait om ontwikkeling; niet alleen van voetballers, ook van trainers en opleiders. (…) Het doel is een topvoetbal-organisatie neer te zetten waarbinnen het eerste elftal en de Feyenoord Academy soepel en intensief gaan samenwerken en ook nog eens dezelfde voetbalvisie uitdragen', schrijft het medium.

'Feyenoord beseft dat de club het gat met Ajax, PSV en ook AZ niet dicht met het optuigen van een nieuwe organisatie.' Mede daarom werd Slot benaderd en met mogelijke investeerders bij de A-selectie, slaat Feyenoord op beide fronten een grote slag. 'Zo heeft Frank Arnesen in een jaar tijd Feyenoord aardig naar zijn hand gezet. Hij doet wat een technisch directeur moet doen: een club toekomstproof maken.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen