Rode kaart Webó voorlopig geseponeerd, onderzoek ingesteld

9 december 2020, 16:09

De rode kaart van Istanbul Basaksehir-assistent Pierre Webó is voorlopig geseponeerd. De rechterhand van trainer Okan Buruk werd weggestuurd nadat hij in woede ontstak, maar werd vervolgens naar eigen zeggen racistisch bejegend. De UEFA besloot echter om de kaart terug te draaien en dus zit hij gewoon op de bank: pas later wordt besloten of er alsnog een staf nodig is voor zijn eerste daad.

Dat laat Istanbul Basaksehir weten via de officiële kanalen. De vlam sloeg dinsdagavond in de pan in Parijs toen Webó weggestuurd werd. Er ontstond een felle discussie, waarbij te horen was hoe de assistent-trainer zich opwond en vroeg waarom de arbiter 'negro' zei. Coltescu zelf gaf aan dat hij het zei om aan te wijzen om wie het ging, maar die uitleg werd door spelers en staf van Basaksehir niet geaccepteerd. 

Het Champions League-duel werd uitgesteld naar woensdagavond, met Danny Makkelie als scheidsrechter van dienst. Vanuit alle hoeken in de voetbalwereld kregen de voetballers van Istanbul en Paris Saint-Germain steun voor hun beslissing en vanuit Roemenië namen de officiële instanties afstand van de actie. De rode prent van Demba Ba - ook vanwege de woedende reactie - is dus wel blijven staan.

Lees ook: Roemenen nemen afstand van Coltescu

Officieel onderzoek

Verder heeft de UEFA aangekondigd een officieel onderzoek in te stellen naar alle ontwikkelingen die dinsdagavond plaatsvonden in Parijs. 'Er is in het voetbal geen plaats voor racisme en discriminatie in alle vormen', schrijft de Europese voetbalbond. Op basis van artikel 31 werd de wedstrijd stilgelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen