Basisspeelster Martens benieuwd naar PSV: "Verschil zien"

9 december 2020 – Lieke Martens staat woensdagmiddag in de basis bij FC Barcelona Vrouwen. Afgelopen weekend toonde ze haar goede vorm met een hattrick bij de Catalaanse ploeg. Bij PSV staan (oud-)internationals Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg en Joëlle Smits in de basiself voor de Champions League-ontmoeting. 

Basisspeelster Martens benieuwd naar PSV: "Verschil zien"

De wedstrijd begint om 16.30 uur en is de eerste van een tweeluik. Voor PSV, dat door de coronacrisis automatisch geplaatst was voor de hoofdfase van het Champions League-toernooi - wel direct al een knock-outsysteem bij de vrouwen, betekent deze wedstrijd hun debuut in de Europese competitie. De Nederlandse international Martens toonde zich tegenover de NOS benieuwd naar de verrichtingen van de Eindhovenaren in de dubbele ontmoeting. 

Lees ookMartens over Champions League-loting: "Ik hoopte op PSV"

"Ik ben al negen jaar weg uit Nederland en ondertussen is het niveau van de Eredivisie-teams enorm omhoog gegaan. Ik wil weleens zien wat het verschil nu is", stelt Martens, die als doel heeft gesteld de Champions League te winnen met FC Barcelona. "Het winnen van de Champions League is een kwestie van tijd, zou ik zeggen. We zijn constanter dan ooit, het voelt heel goed in het team." De eerste te nemen horde daarvoor is dus PSV.

Eredivisie

gerelateerd