Opmerkelijke boete Aubameyang na 'ondermijnen eer en imago'

9 december 2020, 16:21   Bijgewerkt: 9 december 2020, 16:27

Arsenal-aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang heeft van de Afrikaanse voetbalbond CAF een opmerkelijke boete gekregen. De aanvaller was vorige maand op reis met het nationale elftal van Gabon en liet zich hierover uit op Instagram. Volgens de bond heeft hij hiermee 'de eer en het imago van het Afrikaanse voetbal ondermijnd'. Aubameyang moet 10.000 dollar betalen.

Aubameyang vloog met zijn elftal naar Gambia voor een kwalifcatieduel voor de Afrika Cup. De spelersgroep werd echter vastgehouden op het vliegveld, terwijl er door officials werd gediscussieerd over de coronatests. Meer dan vijf uur zaten de spelers vast op het vliegveld, waarna de Arsenal-speler een foto postte van zijn ploeggenoten die er op de vloer sliepen. 'Goed werk CAF, alsof we weer terug zijn in de jaren '90', voegde hij cynisch aan zijn foto toe.

Later voegde hij daaraan toe dat hij wilde dat de situatie aandacht kreeg. 'Dit zal ons niet demotiveren, maar ik wil dat mensen dit weten. De CAF moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Het is 2020 en we willen Afrika zien groeien, maar op deze manier gaan we daar niet komen.' Ondanks die uitleg, was de CAF dus niet te spreken over de actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen