Jansen: "Veel gebeurd, maar ons antwoord ligt op het veld"

9 december 2020, 17:07   Bijgewerkt: 9 december 2020, 17:20

Pascal Jansen staat als de nieuwe hoofdtrainer van AZ donderdagavond direct voor een enorm belangrijke wedstrijd. Uit bij HNK Rijeka moet er gewonnen worden om Europese overwintering veilig te stellen. Ook een gelijkspel kan genoeg zijn, als Napoli weet te winnen van Real Sociedad. Gezien de ontwikkelingen bij AZ lijkt de beslissende wedstrijd op een slecht moment te komen, maar daar wil Jansen niks van weten.

Door het plotselinge ontslag van Arne Slot kwam Jansen vorige week voor de groep te staan. In zijn eerste Eredivisieduel verloor zijn AZ ook nog eens met 1-2 van FC Groningen. Tegen Rijeka móét er wel een goed resultaat geboekt worden, weet ook Jansen. "Het is een wedstrijd die de geschiedenisboeken ingaat", vertelde hij op de website van zijn werkgever. "Dat komt zowel door alle tumult eromheen, als de mogelijke plaatsing voor de knock-outs. Er is de afgelopen dagen veel gebeurd, maar ons antwoord ligt op het veld."

Als enige club in de poule is tegenstander Rijeka al uitgeschakeld. Toch verwacht Jansen een lastige wedstrijd in Kroatië. "Rijeka is een heel taaie ploeg die in de laatste pouleduels met Napoli en Sociedad goed heeft gepresteerd. Ze doen er alles aan om de wedstrijd te ontregelen en hebben daar ook de spelers voor. Ze hebben weliswaar slechts één punt behaald, maar zullen er alles aan doen om van ons te winnen en met opgeheven hoofd het toernooi te verlaten."

De wedstrijd tegen Rijeka begint morgen om 18.55 uur. Deze ochtend maakte AZ de 21-koppige selectie al bekend. Dani de Wit reist mee, maar is nog een vraagteken. Verder zitten er geen verrassingen in de selectie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen