Vrouwen PSV kunnen niet stunten in CL-debuut tegen Barcelona

9 december 2020, 18:26

De vrouwen van PSV hebben tijdens hun debuut in de Champions League niet weten te stunten tegen grootmacht FC Barcelona. De Eindhovenaren gingen op de Herdgang met 1-4 onderuit. Lieke Martens, die met haar ploeg even terugkeerde in Nederland, tekende op fraaie wijze voor de vierde Catalaanse treffer.

Een Champions League-debuut met twee gezichten was het voor PSV. Een tweeluik tegen Barcelona betekende enerzijds twee prachtige affiches, maar veel perspectief om door te gaan naar de volgende ronde bood het niet. Dat bleek ook in de wedstrijd al snel, want na vier minuten kopte Jenifer Hermoso de 0-1 al achter Sari van Veenendaal, die er bij het doelpunt niet heel sterk uit zag. Vlak voor rust verdubbelde Mandy van den Berg de voorsprong door de bal zelf achter haar eigen keepster te werken.

PSV bood dapper weerstand, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het zag na rust Asisat Oshoala nog voor de 0-3 zorgen en uiteindelijk ook landgenoot Lieke Martens haar naam nog op het scoreformulier zetten. Dat deed ze door een goede voorzet erg fraai via de lat binnen te knallen. In de slotfase was er dan eindelijk nog een antwoord via Joelle Smits, die de eindstand op 1-4 bracht. Een eretreffer dus, maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn om de achterstand volgende week in Barcelona nog te kunnen repareren.