PSG schittert in restant van veelbesproken wedstrijd (5-1)

9 december 2020, 20:36

Waar de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir gisteravond na een racismerel werd gestaakt, stond in het restant ervan vanavond het voetbal gelukkig weer centraal. Daar viel dan ook genoeg te genieten, want de wedstrijd eindigde in 5-1. Neymar was goed voor een hattrick, de andere twee Franse doelpunten werden gemaakt door Kylian Mbappé. 

Een racistische opmerking van vierde official Sebastian Coltescu zorgde dat de wedstrijd gisteravond na veertien minuten werd gestaakt en niet meer werd hervat. Het restant van de wedstrijd stond vandaag op het programma, waarbij de UEFA een nieuw arbitrageteam zou aanstellen. Het team werd geleid door scheidsrechter Danny Makkelie. Om duidelijk te maken dat er in het voetbal geen plaats is voor racisme, deed de Nederlander voorafgaand aan de wedstrijd mee aan een krachtig statement van de spelers van beide clubs.

Vervolgens kon er weer gevoetbald worden. Paris Saint-Germain was na de nederlaag van Manchester United tegen RB Leipzig van gisteravond al zeker van overwintering in de Champions League, maar dat weerhield de ploeg er niet van om een voetbalshow weg te geven in het laatste groepsfaseduel. Neymar opende na 21 minuten op specutaculaire wijze de score. Met een panna speelde hij zich langs tegenstander Ponck, waarna hij de bal achter doelman Mert Gunok binnen kon schieten.

Het zou het begin zijn van een hoofdrol van de Braziliaan, die een kwartier later uit de omschakeling ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. Ook Nederlander Mitchel Bakker leek zijn naam op het scoreformulier te zetten, maar zijn goal werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. De videoscheidsrechter was de Parijzenaren even later beter gezind; een tackle van Gunok werd bestraft, waarna Kylian Mbappé van elf meter nog voor rust 0-3 kon maken.

Na rust ging PSG gewoon verder waar het gebleven was. Eerst werd de 'Neymar-show' door de Braziliaan compleet gemaakt. Van afstand knalde hij zijn derde treffer de touwen in: 4-0. Door een van richting veranderd schot uit een hoekschop wist Irfan Kahveci - die vorige week nog een hattrick maakte tegen RB Leipzig - nog iets terug te doen namens Basaksehir, maar het zou bij een eretreffer blijven. Kort erna was het Mbappé die door Ángel di María vrij voor de keeper werd gezet. Hij tekende voor zijn tweede treffer en zo ook voor de eindstand van 5-1. Voor de uitkomst van de groep maakt het niet meer uit, maar na het schandalige incident van gisteravond is het mooi dat er alsnog veel te genieten viel in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen