Ten Hag over gemiste kans: "Typeert onze CL-cyclus"

9 december 2020, 21:59

Erik ten Hag zag zijn Ajax opnieuw een onnodige nederlaag lijden. De verliespartij tegen Atalanta werd de Amsterdammers uiteindelijk fataal: Ajax is uitgeschakeld in de Champions League en moet na de zomer door in de Europa League. Ten Hag hoopt het slechte gevoel snel achter zich te laten.

Bij Ten Hag heerste teleurstelling na afloop. "We helpen de grootste kans van de avond om zeep", doelt de oefenmeester op de gemiste kans van Davy Klaassen een kwartier voor tijd. "Dat is gewoon doodzonde, maar het typeert wel een beetje onze Champions League-cyclus. Op cruciale momenten laten we het na om grote kansen te benutten", zei de coach voor de camera van Ajax TV.

Ten Hag, die wel tevreden was dat zijn ploeg vrijwel niets weggaf, wil zo snel mogelijk doorschakelen naar het Eredivisie-duel met PEC Zwolle. "We moeten niet te lang blijven hangen in de teleurstelling, dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Die negatieve vibe zorgt alleen maar voor weinig energie en meer blessures." Dat gebeurde vorig jaar ook, toen Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League tegen Valencia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen