Teleurgestelde Schuurs zag Ajax te weinig creëren tegen Atalanta

9 december 2020, 22:05

Teleurstelling overheerst bij Ajax na de uitschakeling in de Champions League na de nederlaag tegen Atalanta Bergamo. Zo ook bij Perr Schuurs. De Limburger speelde dit seizoen in alle wedstrijden, maar vindt die statistiek na afloop niet relevant. "Ik ben blij dat ik ze gespeeld heb, maar uiteindelijk wil ik ook gewoon door. Dat overheerst nu."

"Ik ben vooral teleurgesteld", begon Schuurs op het YouTube-kanaal van Ajax. "Je wist dat je moest winnen, drie punten was het enige dat telde vandaag. We hebben de kans gehad om op 1-0 te komen, die maak je niet. Je komt met een man minder, je wil sowieso wat aanvallender spelen, meer risico nemen. Dan weet je dat dit kan gebeuren", doelde hij op de late tegentreffer. "Dat is zonde."

"We hebben te weinig gecreëerd", zag Schuurs. "We moesten winnen, dan moet je kansen creëren en afmaken. Dat hebben we vandaag te weinig gedaan." Op de vraag wat Ajax dan beter had kunnen doen: "Een iets hoger tempo en meer van kant wisselen, zodat je ruimtes creëert in het midden." Ook had het veel uitgemaakt als Huntelaar op een cruciaal moment een strafschop had gekregen. "Ik denk dat dit eerder een penalty was dan gisteren bij Ronaldo. Het is de keuze van de scheidsrechter en achteraf kan het heel belangrijk zijn. Maar daar moeten we niet naar kijken, vooral naar onszelf. We hebben vandaag te weinig gecreëerd."

Schuurs blikte terug op de gehele campagne, waarin hij met Ajax dure punten verloor tegen Liverpool en Atalanta. "Tegen Liverpool pak je in twee wedstrijden nul punten. Gezien de wedstrijden hadden dat er minimaal één of twee moeten zijn, of zelfs meer. Bij Atalanta sta je 0-2 voor in de rust, dat mag je niet meer weggeven. Dan was het vandaag ook een andere wedstrijd geweest. Ik denk dat dat de kleine dingen zijn die in het profvoetbal heel belangrijk zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen