Real en Gladbach door in CL, geen Europa voor Inter

9 december 2020, 22:53

Ook in de krankzinnige groep B van de Champions League zijn de beslissingen gevallen. Real Madrid behoedde zich met een zege op Borussia Mönchengladbach (2-0) op de slotdag voor een ongekende blamage, terwijl ook Gladbach doorgaat in de Champions League. Het Europa League-ticket ging naar Shakhtar Donetsk, waardoor Inter de grote verliezer van de avond werd.

Had honderd mensen gevraagd welke twee ploegen in groep B zouden doorstomen naar de volgende ronde van de Champions League en er was hoogstwaarschijnlijk een overduidelijk beeld ontstaan. Met het financieel én kwalitatief veel mindere Borussia Mönchengladbach en Shakhtar Donetsk in de poule leken Real Madrid en Inter freewheelend naar de volgende ronde te kunnen. Het tegenovergestelde was echter waar: met nog één duel voor de boeg waren de rollen volledig omgedraaid.

Gladbach was zelfs koploper en kon met een nieuwe stunt zelfs recordwinnaar Real Madrid een historische eliminatie toebrengen. Dat nieuwe hoofdstuk in het successprookje van de Duitse subtopper kwam er niet. Al voor rust behoedde Karim Benzema zijn ploeg met twee rake kopballen voor misschien wel de grootste schande uit de clubgeschiedenis. Real Madrid was veruit de betere partij en pakte met de zege zelfs de groepswinst.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez

Lautaro Martinez]}Dat was echter nog niet de definitieve nekslag voor Gladbach, dat waarschijnlijk na de 2-0 snel met een schuin oog naar de verrichtingen in Milaan is gaan kijken. Een gelijkspel tussen Shakhtar Donetsk en Inter zou namelijk betekenen dat Gladbach op onderling resultaat de volgende ronde van de Champions League zou bereiken. In San Siro werd het inderdaad gelijk, 0-0 om precies te zijn. Inter creërde nog wel wat kansen om op Houdini-achtige wijze te ontsnappen, maar kon de trekker niet met succes overhalen. Illustrerend was de kans vlak voor het laatste fluitsignaal. Alexis Sanchez dacht met een snoeiharde kopbal zijn ploeg naar de volgende ronde te helpen, maar Romelu Lukaku stond in de weg en haalde de bal onbedoeld van de lijn.

Dat betekende een horrorscenario voor het Inter van basisklant Stefan de Vrij. De Milanezen eindigen de groep als hekkensluiter, waardoor zelfs de Europa League niet bestemd is voor Inter. Dat ticket ging naar Shakhtar, een bizarre climax in misschien wel de meest spectaculaire groepsfase in jaren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen