Agüero scoort bij rentree; Olympiakos ondanks verlies naar EL

9 december 2020 – Olympiakos heeft het Europa League-ticket in groep C weten te bemachtigen. De Grieken verloren met 0-2 van FC Porto, maar zagen ook concurrent Olympique Marseille uit bij Manchester City met 3-0 onderuit gaan. Op basis van doelsaldo ging het ticket daarom toch naar Olympiakos.

Agüero scoort bij rentree; Olympiakos ondanks verlies naar EL

Voor Manchester City, dat al zeker was van de groepswinst, stond het duel tegen Marseille vooral in het teken van de terugkeer van Sergio Agüero. Door blessureleed speelde de spits pas vier wedstrijden en was hij slechts één keer trefzeker. Woensdagavond zat hij echter voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, wat overigens ook gold voor Nathan Aké, die er door een hamstringblessure een maand uit lag. 

Tekenend was het dan ook dat juist die twee samen betrokken waren bij de tweede goal van Manchester City. Uit een hoekschop zag Aké de doelman zijn inzet keren, waarna Agüero zijn tweede treffer van het seizoen kon maken. Eerder opende Ferran Torres al de score namens the Citizens. In de slotfase bepaalde Raheem Sterling de eindstand op 3-0.

UEFA Champions League

gerelateerd